Om Wallberghälsan

Wallberghälsans historia

Wallberghälsan företagshälsovård startade under 2010 som en del av Wallbergkliniken i Skärholmen Centrum. Wallbergkliniken har levererat specialistvård i kirurgi, urologi och endoskopi i södra Stockholm sedan 1989 och startades av man och fru – team Inger och Håkan Wallberg.

En byggföretagare som uppsökte kliniken frågade om hans företag kunde göra sina hälsokontroller där, eftersom han var trött på att skicka sin personal till centrala Stockholm. Det var så Wallberghälsan startades. Verksamheten växte sakta men säkert under de kommande två åren, tills det helt enkelt inte längre fanns tillräckligt med plats på kliniken för Wallberghälsan.

Eftersom de viktigaste försäljningsargumenten för Wallberghälsan är lättillgängligheten från E4:an, gratis parkering, de fantastiska tunnelbane- och bussförbindelserna -så beslutade Inger & Håkan att hålla kvar Wallberghälsan i Skärholmen. Det innebar också att det var lättare för dem att hantera både företag, läkare och sjuksköterskor när Hälsan och Kliniken låg nära varandra.

Ju mer de lärde sig om företagshälsovård ju mer förstod de den stora skillnaden mellan sjukvård i kliniken och hälsovård inom Wallberghälsan.

Utrustade med många års erfarenhet inom sjukvårdssektorn i Stockholm och två år inom företagshälsovård, utsåg de i början av 2013 en ny VD och flyttade in i nya lokaler. Målet var klart: att bli den ledande privatägda företagshälsovårdsleverantören i södra Stockholm. För att uppnå detta mål och konkurrera med de stora aktörerna på företagshälsovårdsmarknaden skulle de inte bara ge det bästa värdet för pengarna i södra Stockholm, de skulle också leverera en mer personlig service och verkligen ta sig all den tid som behövs för kunderna.

Wallberghälsan idag

Nu över 10 år senare har verksamheten fortsatt att utvecklas med ett nytt mer kompetent och starkare team, två mottagningar (Sätra och Södermalm) i Stockholm. Wallberghälsan har idag över 500 företag anslutna som regelbunder nyttjar de tjänster inom företagshälsovård som erbjuds. För att leverera högsta kvalitet har vi ett kompetent team på plats i form av företagsläkare, allmänläkare, sjuksköterskor, ergonomer och administrativ personal. Läs mer om teamet på Wallberghälsan Kontakt.

Annan personal som behövs inom företagshälsovård som psykolog, arbetsmiljöingenjör etc har vi samarbetsavtal med olika leverantörer.

Varför företagshälsovård hos Wallberghälsan

Mark Twain sa en gång ”The way to keep your health is to eat what you don´t want, drink what you don´t like, and do what you´d rather not”

Vi på Wallberghälsan håller inte med. Vi tycker att man ska njuta av livet, äta goda saker, dricka vad man gillar och slappa på soffan nån gång. Vi tror att den psykiska hälsan är lika viktig som den fysiska.

Det är viktigt att ha roligt i symbios med att hålla en bra kost och röra på sig.

Vårt mål är att öka personalens goda hälsa och moral så att sjukfrånvaron minskar och produktiviteten ökar. Strategin är att hålla allting enkelt – vi levererar vad du behöver, när du behöver det. Vi håller en låg kostnadsbas och samarbetar med er personalavdelning/ledning. Framförallt kan vi ge er en förstklassig och prisvärd tjänst med fokus på arbetsmiljö, hälsovård, friskvård och rehabilitering.

Vi belyser det friska och fokuserar på faktorer som stärker individen, gruppen och hela organisationen.

Personalens fysiska och psykiska underhåll borde vara lika självklart som det fysiska underhåll maskinerna behöver.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår