Kiropraktor

En kiropraktor arbetar mestadels med händerna och genom manipulation. Olika handlag används för att mobilisera eller manipulera lederna. Vid mobilisering stretchas lederna, medan vid manipulation hörs oftast ett knäck i leden när den utförs. Kiropraktorer som också kallas kotknackare behandlar främst personer med ryggproblem genom att justera låsningar i nacken, längs ryggraden och bäckenet. Justeringarna görs för att återställa normal funktion i leder, muskler och nerver.

Vi samarbetar med olika kiropraktorer i Stockholm och Södertälje, men har även kiropraktorer som kommer till arbetsplatsen.

På LKR (Legitimerade Kiropraktorers Riksförbund) beskrivs vad de gör: ”En kiropraktor behandlar de besvär eller skador som orsakas av störningar i leder, muskler, nervsystem och deras inbördes relation. Det övergripande syftet med kiropraktisk behandling är att återställa och upprätthålla normal funktion i leder, muskler och nervsystem. För att åstadkomma detta använder sig kiropraktorn främst av olika exakta handgrepp. Den huvudsakliga behandlingsmetoden är manipulation (s.k. justering), men även annan manuell behandling förekommer.”

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår