Wallberghälsan Logo

Kan du inte läsa detta? Gå till https://www.wallberghalsan.se/sv/nl2306/ för att läsa det på webben

Sommar!

Hur fungerar din kropp i värmen?

Sommaren är här med besked och med den återkommande höga temperaturer. Det påverkas vi av på olika sätt och värme utgör en fysisk belastning för kroppen. Det är viktigt att vara medveten om riskerna med arbete i värme och vi vill därför slå ett slag för en bra artikel hos Arbetsmiljöverket som är högst relevant: 

Risker när det är varmt - Arbetsmiljöverket (av.se)

Wallberghälsan får förstärkning!

Vi är glada att kunna berätta att vi under vintern och våren stärkt upp teamet här på Wallberghälsan med två mycket erfarna profiler.

Ewa

Kanske har ni redan träffat Ewa Berg som är ny verksamhetschef sedan ett par månader. Ewa är företagssköterska i grunden med lång erfarenhet av olika chefsroller inom företagshälsa/primärvård. Ett litet resultat av hennes ankomst till Wallberghälsan kan ni läsa om längre ner i nyhetsbrevet som handlar om vårt utökade samarbete med HPI och lansering av en mer flexibel hälsokontroll. Kanske passar den några av er. Ewa är tillgänglig på mottagning i Sätra och kan hjälpa er att bolla frågor runt hälsa och arbetsmiljö i stort.

Mats

Mats Rinnemo, företagsläkare och numera ny medicinskt ansvarig läkare på Wallberghälsan. Vi är väldigt glada över att ha Mats hos oss, han är förutom utbildad företagsläkare också civilingenjör i teknisk fysik, med gedigen erfarenhet som bland annat enhetschef och specialistläkare vid Arbets- och Miljömedicinska kliniken på Örebro universitetssjukhus. Mats kommer att kunna hjälpa till vid komplicerade rahabiliteringsärenden, arbetsförmågebedömningar, utfärda tjänstbarhetsintyg m.m och vara ett allmänt stöd i ert arbete mot en bättre arbetshälsa.


Mathilda

Sen kan vi också berätta att Mathilda Licke är tillbaka från sin föräldraledighet och har fullt upp just nu med att kontakta er som ska på återkommande kontroller under sommar/höst. Har ni några frågor eller funderingar runt bokningar är det bara att kontakta henne direkt. Annars hör hon av sig.


TBE

 

TBE är en av de vanligaste sjukdomarna som sprids via fästingar och ökar stadigt år för år. TBE-viruset kan leda till både hjärninflammation och hjärnhinneinflammation. Det finns ingen botande behandling mot TBE, men det går att vaccinera sig.

Har ni inte vaccinerat er ännu, eller behöver få en påfyllnadsdos? Ta kontakt med oss så bokar vi in er. Är ni 10st eller fler så kan också komma till er arbetsplats.

info@wallberghalsan.se

08-121 301 80 

Nya tjänster och priser

Wallberghälsan utvecklar kontinuerligt erbjudandet till dig. Till hösten lanserar vi en mer flexibel hälsokontroll som vi kallar ”Hälsokontroll Flex”. Den ger i grundutförandet en gedigen kontroll av arbetstagarens fysiska och psykiska hälsa i relation till arbetsmiljön. Du kan utöver det addera olika paket för blodprov samt träff med specialistläkare.

Genom vårt samarbete med Health Profile Institute (HPI) kan vi också skapa en företagsunik hälsoprofil som besvarar era frågor och samtidigt jämför hälsoläget i ert företag med andra i just er bransch. Vi kan utföra hälsokontrollen på plats hos er eller på någon av våra mottagningar. Det bestämmer du.

Vill ni veta mer om vår nya Hälsokontroll Flex, besök vår informationssida: Hälsokontroll Flex - Wallberghälsan.se (wallberghalsan.se)

Som ett led i de ökade kostnader som uppstått de senaste 1,5 åren har även vi varit tvungna att göra vissa prisjusteringar. Vår målsättning är fortsatt att vara en av marknadens mest prisvärda leverantörer av företagshälsovårdstjänster. Ett exempel på det är att vi inte ändrat priset på vår mest populära hälsokontroll.

Öppettider i sommar

Sätra

Besök vår uppdaterade mottagning i Sätra! Inför besöket hos oss tycker vi att det är viktigt att du hinner varva ned. Vår mottagning i Sätra har fått en uppdatering med en loungedel som går i naturens tecken. Det hjälper våra besökare att få några minuters lugn.

Under sommaren har vi öppet som vanligt både i Sätra och på Södermalm, med undantag v 29-v31 då vi har sommarstängt. Mottagningarna öppnar igen den 7/8. Vi har fortfarande gott om tider både för hälsokontroller och tjänstbarhetsintyg före och efter sommaruppehållet.

 

 

Vi önskar er alla en härlig sommar!

Teamet på Wallberghälsan


Sätra: Stensätravägen 4 , 127 39 Skärholmen
Södermalm: Magnus Ladulåsgatan 61, 118 27 Stockholm
Email: bokning@wallberghalsan.se eller info@wallberghalsan.se

w-icons.jpg

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår